Fritz C. Thürmer blev født i 1864 i Larvik i Norge og var uddannet værktøjsmager. Han udviklede og patenterede den firkantede skærebakke i 1897, hvilket revolutionerede produktionen af det udvendige gevind. Med patentet som baggrund etablerede han sin egen fabrik, Thürmer & Co. i 1898, der hurtigt fik stor succes og udstillede blandt andet på verdensudstilingen i Paris i 1900.
Thürmer & Co. udtog adskillige andre patenter i Europa udover skærebakken - blandt andet havde de patent på Totan savklinger, og på spiralbor. Fritz. C. Thürmer byggede de næste årtier 3 fabrikker op i Danmark og var medejer af flere europæiske produktioner. Da Thürmer & Co var på sit højeste, havde Fritz over 500 medarbejdere, og var en betydningsfuld producent af skærende værktøjer i Europa.
Fritz C. Thürmer fik 6 børn og boede på Pile Alle nr. 27, Frederiksberg. Nr 27 var familiens lykketal og det gik igen på alt, hvad familien ejede – såsom biler, telefonnr. etc. Familien Thürmer overtog også sommerhuset, Villa 27 i Gilleleje, som var et yndet rejsemål.
To af børnene, Bjørn og Eric Thürmer gik ind i foretagene. Eric Thürmer blev medindehaver af Thürmer & Co i 1933 og blev efterfølgende direktør for firmaet. Bjørn Thürmer blev direktør for Greenfield Tap and Die, som var en gevindfabrik i Connecticut i USA, som Thürmer & Co. var medejere af.
Firmaet leverede på dette tidspunkt en lang række produkter indenfor værktøj – alt fra gevind, gummihamre, bor, savklinger, armbolte, smøreolier mm, og størstedelen blev produceret i København.
Grundlæggeren Fritz C. Thürmer døde i 1942, og Bjørn Thürmer kom hjem og blev teknisk direktør på fabrikkerne på Roskildevej og Skt. Knudsvej København samt Sandved på Sydsjælland. Det lykkedes Eric og Bjørn Thürmer fortsat at være ledende på markedet indenfor skærende værktøjer, og Eric var en respekteret mand i branchen. Udover at være direktør for Thürmer & Co, var han formand for Foreningen af Grossister i Værktøj og Værktøjsmaskiner; næstformand for Foreningen af Grosserere i Jern- og Metalbranchen (formand for denne forenings sektion for værktøj 1945-48) og for Jern-, Metal -og Kortevarebranchens Kreditorforening.
Bjørn Thürmer afgik ved døden i midten af 1950’erne, og Eric Thürmer døde i 1960. Da Bjørn Thürmer var barnløs, arvede Eric Thürmers slægtninge fabrikken samt bygningerne på Roskildevej og Skt. Knudsvej. Få år efter solgte et par af arvingerne deres 60 % af aktierne til Fællesbanken. Banken indsatte Professor Chr. Gudnarson fra det daværende DTH (nu DTU) som bestyrelsesformand, og Børge Kilmer blev udnævnt til at være direktør for Thürmer & Co.
Som 25 årig besluttede Eric Thürmer´s søn, Bjørn Thürmer sig for at løfte arven i Thürmer & Co. og blive 3. generation i familiens historie indenfor gevindbranchen. Han ejede på daværende tidspunkt 20 % af aktierne og havde imellemtiden fået en økonomiuddannelse og været ansvarlig for salg af rustfrit stål i Skandinavien for SKF (Svenske kuglelejefabrikker). Det lykkedes ham at få banken til at så bag sig, og Bjørn Thürmer fik i perioden 1973-1977 opkøbt de resterende aktier af Thürmer & Co., så det var 100 % i Bjørn Thürmers ejerskab.
I denne periode fik Bjørn Thürmer ryddet op i det gamle familieforetagende. Han delte produktionerne op, moderniserede fabrikken med nye maskiner og genskabte den gamle Thürmerske ånd. I 1979 opkøbte Bjørn Thürmer virksomheden Bilstein. På daværende tidspunkt var det en underskudgivende forretning, men Bjørn Thürmer så sunde elementer i den. Han splittede den i tre dele og solgte de to fra for selv at beholde delen, som blev omdøbt til TKW – Thürmer Kæde og Wire. I 1980’erne blev TKW igen solgt til det tyske selskab D-Mark.
I 1985 blev den samlede Thürmer koncern opkøbt af Kaj Melchior. Det var første gang i historien, at selskabet kom helt ud af Thürmers hænder. Kort efter salget frasolgte Melchior gevinddelen igen til Bjørn Thürmer. Det viste sig, at Melchior var mere interesseret i grundene, som fabrikkerne lå på på henholdsvis Roskildevej og Skt Knudsvej, Frederiksberg. Bjørn Thürmer fik kun 3 måneder til at flytte hele produktionen. I de måneder lykkedes det Bjørn Thürmer at bygge en stor industribygning på Hammerholmen 18, 2650 Hvidovre og flytte produktionen, som igen var 100 % kontrolleret af Bjørn Thürmer.
Det varede dog kun kort - allerede i 1991 accepterede Bjørn Thürmer et bud fra Apotekernes Pensionskasse og gik endnu engang ud af firmaet. De nye ejere satte et konsulentfirma på opgaven til at udvikle firmaet, og tog de første skridt til at flytte produktionen til Kina.
Efter nogle mindre gode år besluttede Apotekernes Pensionskasse at sælge igen i 2003. Denne gang bed Bjørn Thürmer atter på - sammen med sønnen Erick Thürmer, som nu blev 4. generation i familievirksomheden. Ved samme lejlighed blev det besluttet at flytte mere af produktionen til Kina.
I årene efter opkøbte Thürmer & Co konkurrenten, CLOU (Det gamle H.F. Jensen), og samtidig blev resten af produktionen flyttet til Kina - dog fortsatte fabrikken med specialproduktion i Hvidovre.
I 2015 genopstartede Erick Thürmer produktionen af gevindværktøj på adressen i Hvidovre. Dermed kan Thürmer Tools igen levere producerede hånd- og maskintappe i specialstørrelser - fra 4 mm til 160 mm.
Thürmer Tools har i flere år arbejdet med udvikling af skærende værktøjer i 3D Print i metal. I 2017 fik Thürmer Tools godkendt en forskningsbevilling på EUR 1,6 mio. Midlere er bevilliget af Innovationsfondens Eurostar-ordning, EU samt en norsk forskningsfond. Sammen med to norske partnere, maskinproducenten Tronrud og forskningsinstituttet Sintef, skal Thürmer Tools arbejde på udviklingen af næste generation af skærende værktøj i projektet 3D-CTOOL. Projektet omhandler proof of concept af 3D printede maskintappe med optimal indre køling til svært bearbejdelige materialer.